Originálne pohostenie – taliansky prstenec so šunkou a syrom

Krehké cesto ukrýva náplň, ktorá vám pripomenie Taliansko. Príprava tohto pikantného slaného občerstvenia vám nezaberie veľa času a pritom urobí veľký dojem.

ingrediencie

  • 225 g croissantového alebo lístkového cesta
  • 1/2 hrnčeka kúskov pečenej papriky (môžete použiť čerstvú)
  • 8 plátkov syra Provolene, rozkrojeného na polovice (môžete nahradiť iným tvrdým syrom)
  • 150 g salámy, nakrájanej na plátky
  • 110 g šunky nakrájanej na plátky
  • 110 g kvalitnej bravčovej šunky
  • 1/2 hrnčeka feferóniek (napr. zo zaváraniny)
  • korenie

Postup

  1. Dajte predhriať rúru na 180 ° C. Rozvaľkajte cesto a nakrájajte na 8 obdĺžnikov. Na okrúhly plech na pečenie (s priemerom asi 30 cm) vyskladajte obdĺžniky cesta tak, aby tvorili prstenec. Obdĺžniky sa budú prekrývať a budú z polovice vyčnievať z plechu, takže celý kruh bude pripomínať slnko.
  2. Na cesto vyskladajte papriku. Na papriku položte polovicu množstva syra. Nasleduje vrstva salámy, šunky a bravčovej šunky. Potom kúsky feferóniek a všetko prikryte zostávajúcim syrom.
  3. Jednotlivé obdĺžniky cesta prehnite cez náplň a zastrčte za dolnú časť, aby bola väčšina náplne zakrytá. Posypte trochou čierneho mletého korenia.
  4. Pečte v predhriatej rúre 18 – 22 minút, až bude cesto sfarbené dozlatista a úplne prepečené.
  5. Nechajte 5 – 10 minút vychladnúť, potom nakrájajte na plátky a podávajte.

You Might Also Like