Orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená za 25 minút! Koláčik nielen na vianoce

Pre milovníkov orechov dnes máme niečo špeciálne. Orechová roláda s medovým krémom je priam božská. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen Vašej rodiny. Roládka je sladká tak akurát a obzvlášť teraz pred Vianocami, Váš byt príjemne prevonia sviatočnou vôňou.

Na tejto lahodnej orechovej roláde si pochutí proste úplne každý! Je vážne dokonalá!

INGREDIENCIE

5 vajec
1 lyžicu medu
1 šálka polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
½ šálky cukru kryštál
vanilková aróma
KRÉM

1 plechovku karamelového Salka
1 šálka mletých orechov
2 polievkové lyžice medu
Lyžičku mletej škorice
Mleté orechy (navrch)

POSTUP

Rúru zapneme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hladkej peny. Vmiešame med a postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tiež vanilkovú arómu. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút.

Všetky suroviny na krém zmiešame v mise. Upečený plát cesta potrieme krémom. Nie však celým množstvom krému. Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.

Roládu môžete vcelku, alebo rovno nakrájanú, ešte obaliť orechmi. Jednoducho ju v nich vyvaľkajte.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like