Neviete, čo si dať v lete ako prílohu ku grilovanému mäsu? Potom je toto jasná voľba, pečená koreňová zelenina!

Ak milujete pečenú koreňovú zeleninu, potom je toto pre Vás ten ideálny nápad na prílohu, vhodnú najviac ku grilovanému mäsku. Zároveň je tento pokrm veľmi vhodný aj ako hlavný chod. Ak máte teda chuť na niečo zdravé, je to jasná voľba!

Čo budete potrebovať?

  • 8 väčších mrkví
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 menšie petržlenovej vňate
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 1 maslovú tekvicu
  • 1 zeler
  • pár vetvičiek rozmarínu
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti
  • odporúčanie: štipku muškátového orieška, mleté ​​zázvor

Postup

  1. Zeleninu si najprv očistite, umyte a nakrájajte na menšie kúsky, približne rovnaké.
  2. Rúru si predhrejte na 200 stupňov a plech si najlepšie vysteľte papierom na pečenie.
  3. Nakrájanú zeleninu zmiešajte v jednej väčšej miske s olivovým olejom a korením podľa Vašej chuti.
  4. Potom zeleninu vyklopte na plech a rovnomerne rozprestrite.
  5. Zeleninu by ste mali piecť cca 40 minút. Raz za čas odporúčame premiešať.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like