Neviete čo dnes na večeru? Skúste túto rýchlu pizzu zo staršieho chleba za pár drobných

Máte doma starý chlieb a neviete ako ho zužitkovať? Pripravte si jednoduchú, finančne nenáročnú pizzu.

 

Budeme potrebovať:

starý chlieb
100 g – kyslá smotana
1 ks – vajíčko
1 lyžica – strúhaný tvrdý syr
1 šálka – mlieko
100 g – saláma
300 g – mozzarella
kečup
oregano
soľ, korenie
rastlinný olej

Postup:

1.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom, poukladáme plátky chleba / sendviča tak, aby sme nemali žiadnu medzeru.

2.

V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, mlieko, nastrúhaný tvrdý syr. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3.

Rozšľahanou zmesou zalejeme chlieb. Poukladáme salámu alebo klobásu a vrch posypeme mozarellou.

4.

Vrch ešte posypeme oreganom a korením, pokvapkáme kečupom a necháme pol hodiny odstáť, aby chlieb vsiakol vaječnú zmes.

5.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 20 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Kuvajmo-blogovski

You Might Also Like