Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!

Cuketa je vskutku úžasná zelenina a v súčasnosti veľmi populárna. Nielenže ju teda teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúca a ľahká na prípravu. Ak ste teda aj Vy tejto zelenine prepadli a hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre Vás mám a nie hocijaký.

Cuketa spestrí Váš jedálniček, môžete ju totiž použiť ako ako prílohu k mäsám, tak ako jednohubku. Nutné dodať, že s bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu dnešnému receptu.

Vyprážaná cuketa s cesnakom a orechmi bude teraz konkurovať i Vašim najlepším mäsovým receptom. Pýtate sa sami seba, či je to vôbec možné? No skúste to a uvidíte!

Postup

  • 1 cuketa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • hrsť vlašských orechov
  • olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Cuketu si najprv umyte a olúpte. V prípade, že má nejaká jadierka, pokojne ich vykrojte. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku a semienka. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky.

Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja potom postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že by sa vo vnútri stala kašovitá a to nechceme.

Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte najemno a vlašské orechy rozmixujte, prípadne posekajte nadrobno nožom.

V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte.

Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšia, aspoň podľa našich skúseností! Vďaka orechom totiž získa neobvyklú chuť a Vaša kuchyňa tak bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť aj najmladším členom rodiny, ktorí zeleninu zrovna v obľube nemajú. Neveríte? Vyskúšajte!

Dobrú chuť prajeme!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like