Nevedela som čo dnes pripraviť na obed. Potom mi suseda poradila recept na tieto zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou!

Zapečené zemiaky všetci poznáme na milión spôsobov. Každý ich má rád inak a po svojom. Čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať druhému. Každý z nás má svoj zaručený a osvedčený recept, ktorý sa vždy stretne s tou naj odozvou. Tieto zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou sú tiež famóznou variantou.

Ingrediencie:


– 400 g kuracieho mäsa
– 8 ks stredných zemiakov
– 12 šampiňónov
– Veľká cibuľa
– 300 ml smotany
– 100 ml mlieka
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice kyslej smotany
– Strúhaný syr podľa chuti
– Soľ
– Korenie
– Olej

Postup:


1) Cibuľu si nakrájame na krúžky, šampiňóny na plátky, kuracie mäso na prúžky a zemiaky na plátky, alebo tiež na prúžky.

2) V panvici rozohrejte olej.

3) Najprv osmažte huby. Až pustí šťavu, pridajte cibuľu, pridajte zemiaky. Tieto ingrediencie restujte zhruba 15 minút. Pridajte soľ.

4) V inej panvici osmažte mäso a pridajte soľ, korenie a korenie podľa chuti.

5) Teraz všetky osmažené prísady vložte do zapekacej misky.

6) Prichádza na rad smotanová omáčka. Do malej panvy nasypte múku, kyslú smotanu, smotanu a mlieko. Priveďte do varu a varte 3 minúty.

7) Zapekaciu misku a v nej nachystanú zmes zalejeme touto omáčkou, posypeme syrom a pečieme 30-40 minút.

Zdieľajte tento recept na zapečené zemiaky aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

You Might Also Like