Nepečené jahodové kocky hotové za pár minút: Táto maškrta je jednoduchá na prípravu, no vyrovná sa dezertom z cukrárne

Jahôdkové zákusky sa tešia mimoriadnej obľube! A hlavne tie nepečené. Tento recept je báječne jednoduchý a verím, že si ho zamilujete najmä počas horúcich letných dní. Doprajte si svieže jahodové potešenie.

 

Budete potrebovať:

maslové keksy (napr. bebe)

jahody, najlepšie čerstvé

100 gramov bielej čokolády

200 gramov kyslej smotany

250 ml smotany na šľahanie

15 gramov želatíny

100 ml vody

cukor podľa chuti

Postup:

Na plech si poukladáme keksíky a na tie navrstvíme jahody. Ak ste použili jahody zavárané, keksíky môžete pokojne trochu poliať sladkou šťavou. Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. Želatínu si pripravíme klasicky podľa návodu spolu s vodou. Smotanu vyšľaháme do tuha. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a teplú želatínu zašľaháme ešte do teplej čokolády. Nič z toho sa nesmie variť, musí to byť len zohriate. K čokoláde primiešame aj kyslú smotanu, cukor a na záver zmiešame so šľahačkou.

Takúto plnku navrstvíme na keksíky a jahody, pokojne urobte aj viac vrstiev, kreativite sa medze nekladú. Na vrch ešte ozdobíme, ja napríklad aj postrúham horkú čokoládu na strúhadle alebo dozdobím jahôdkami alebo šľahačkou. Vložíme do chladničky a necháme na noc stuhnúť. Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like