Nepečená čokoládová torta s vlašskými orechmi a čučoriedkami

Máte už len chvíľku času a hosti prídu čo nevidieť? Vyskúšajte tento rýchly nepečený čokoládový zákusok. Pripravíte ho do necelej pol hodiny a môžete vyskúšať viac variantov zdobenia. Možno ho nachystať aj ako bezlepkový, stačí, keď si postrážite bezlepkovosť ovsených vločiek, ktorú sa dozviete priamo na obale :).

ingrediencie

  • 250 g vykôstkovaných datlí
  • 150 ml pomarančovej šťavy
  • 150 g vlašských orechov
  • 200 g ovsených vločiek
  • 3 lyžice holandského kakaa
  • 1 lyžička škorice

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 325 g horkej čokolády, nasekanej
  • 50 g masla, izbovej teploty

zdobenie

  • cca 50-80 g čučoriedok, môžete použiť aj sezónne ovocie alebo orechy

Postup

Krok 1

Do rajnice vložte vykôstkované datle s džúsom a nechajte 4 až 5 minút variť.

Krok 2

Zmes nalejte do mixéra, pridajte orechy, kakao, škoricu a rozmixujte dohladka.

Krok 3

Prisypte ovsené vločky a minútu mixujte. Vyskúšajte, či s zmes stále lepí a ak áno, pridajte trochu ovsených vločiek.

Krok 4

Formu o veľkosti 30 × 10 cm vymažte maslom. Zmes natlačte na jej dno a urovnajte.

Krok 5

Zabaľte formu do potravinovej fólie a vložte korpus do mrazničky na pár minút. Pripravte si krém.

Krok 6

Zahrejte smotanu do horúčavy, odstavte z platne a pridajte nasekanú čokoládu. Nechajte minútku stáť a rozmiešajte dohladka.

Krok 7

Potom pridajte maslo a miešajte, kým sa maslo neroztopí.

Krok 8

Zložte z korpusu fóliu a nalejte čokoládovú zmes na dno.

Krok 9

Posypte čučoriedkami a dajte dezert cez noc do chladničky (nie je nutné, môžete ho dať do chladničky len na chvíľu a potom servírovať).

Krok 10

Druhý deň nakrájajte na trojuholníky a podávajte.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: www.coolinarika.com

You Might Also Like