Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept

Zemiakové fašírky pripravené za 5 minút! Vynikajúce jedlo a u nás najviac obľúbenejšie jedlo!

Dnes sme Vám priniesli recept takého jedla, ktorý sa pripraví za pár minút. Zvonka chrumkavé a zo vnútra sú mäkké tieto nebeské fašírky. Môžeme ho servírovať so šalátom, namáčaním alebo so zeleninovou prílohou.

Suroviny:

1 kg zemiaky

1 ks cibuľa

4 ks vajíčka

2-3 PL múka

2 PL strúhanky

½ šálky oleja

100 g tvrdý syr

Soľ

Korenie podľa chuti

Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode, keď sa už uvarili tak ich roztlačíme. Očistíme a umyjeme cibuľu a nakrájame ju na drobné kocky. Nastrúhame syr a pridáme ho do jednej misky so zemiakmi, pridáme k nim aj na drobné kocky nakrájanú cibuľu, 2 ks vajíčka a potom solíme a koreníme a dobre premiešame. Rozšľaháme zvyšné dve vajíčka a z rozrobenej masy vytvarujeme fašírky. Olej vlejeme do panvice, nahrejeme a vytvarované fašírky obalíme v múke, vo vajíčku a v strúhanke a potom ich upečieme v horúcom oleji.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like