Najlepšia domáca polievka s knedličkami z krupice pripravená za 20 minút!

Naša jarná polievka rozhodne neublíži nikomu. Naopak. Určite si pamätáte poctivé polievky, ktoré voňali v kuchyniach našich babičiek.

Pripravte si preto s nami báječnú polievku, ktorá Vám zlepší aj ten nejzamračenější deň. Vychutnajte si v pokoji aj krupicové knedličky, ktoré sú vynikajúce.

 Ingrediencie

Na polievku
– 500 g drobkov
– 1 malý zeler
– 1 mrkva
– 1 cibuľu
– 1 bobkový list
– čerstvú petržlenovú vňať
– soľ a korenie

Na knedličky
– 2 vajcia
– 7 lyžíc krupice
– štipka jedlej sódy
– niekoľko kvapiek oleja
– soľ

Postup

1)

V hrnci uvaríme malé množstvo vody. V ňom uvaríme drobky. Varíme ich po dobu 10 minút. Až sa začne tvoriť pena, z hrnca ju odstránime. Pridáme nakrájanú zeleninu a korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne

2)

Medzitým pripravíme knedličky. Vajcia zmiešame s trochou oleja, soľou, jedlou sódou a pomaly prisypávame krupicu.

3)

Cesto spracovávame do doby, než má správnu konzistenciu. Spoznáte to tak, že Vám drží tvar. Hotové cesto nechajte uležať v chlade najmenej hodinu.

4)

Vytiahneme z chladničky a do vriacej polievky vkladáme vytvarované knedličky lyžicou.

5)

Hrniec prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme po dobu 20 minút. Hotovú polievku zasypeme petržlenom.

You Might Also Like