Najlepší spôsob ako si pripraviť karfiol: Vyprážané karfiolové kúsky hotové za 15 minút! Na tejto dobrote si skrátka a dobre pochutí celá Vaša rodina!

Pred rokmi, keď som bola so svojím partnerom na dovolenke v Bulharsku, spomínam si ešte teraz na vynikajúce karfiolové predjedlo. Nikdy som karfiolu nevenovala zvláštnu pozornosť, kým som ho neskúsila práve tam . Od tej doby sa karfiol stal mojím obľúbeným jedlom a tento recept od tej doby patrí k rodinným favoritom.

Akonáhle začnem vyprážať, moje deti ma ani nenechajú presunúť prvé kúsky z panvice na tanier. Na tejto dobrote si skrátka a dobre pochutí celá Vaša rodina!

INGREDIENCIE

  • 1 stredný karfiol
  • 3/4 šálky múky
  • 1/2 šálky piva
  • 1 veľké vajce
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • rastlinný olej

POSTUP

Pripravte si všetky ingrediencie. Vyberte si hlavičku karfiolu, ktorá má jednotnú farbu.

Vyšľahajte si múku, pivo a vajcia. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vďaka pivu bude výsledok zlatistý a chrumkavý.

Karfiol si rozdeľte na ružičky. Lepšie je vyberať tie väčšie kúsky, sú šťavnatejšie.

Priveďte si vodu do varu, osoľte ju a pridajte karfiol. Varte asi 5-7 minút. Je dôležité, aby ste to neprehnali, pretože sa z karfiolu môže veľmi rýchlo stať kaša. A to nepotrebujeme.

Hotový karfiol vložte do sitka a nechajte odkvapkať. Než sa vychladí, nahrejte si panvu. Nalejte do nej olej asi s 1 cm hĺbkou a ružičky si obaľte v cestíčku.

Kúsky potom osmažte zo všetkých strán dozlatista.

Hotový karfiol odkladajte na papierové obrúsky. Vysajú prebytočný olej. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento super  recept na najlepší vyprážaný karfiol aj  s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj:  vkusno.mirtesen.ru

 

You Might Also Like