Najlepší recept na bielkový krém s úplne famóznou chuťou!

Je vynikajúci a oproti iným nie je tak kalorický, pretože v sebe neobsahuje maslo, mlieko, čokoládu a podobné ingrediencie. Má krásnu snehobielu lesklú farbu, je hustý a nadýchaný zároveň.

Pri správnej príprave si udrží svoj tvar a je ideálny pre pokrytie, ozdobenie každej torty, plnenie košíčkov, zákuskov či iného pečiva. Možno ho použiť aj ako samotný dezert do ovocných pohárov.

Malá chybička pri jeho príprave však môže zapríčiniť problémy. Dokonca aj profesionálny cukrári občas zlyhajú. Ak si ho budete chystať na dôležitú príležitosť, určite by ste si ho mali prvýkrát vyskúšať ešte pred tým.

potrebujete

Štipku kyseliny citrónovej
70ml vody
250g kryštálového cukru
3 vaječné bielka

postup

Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov, vyhnite sa aj tej najmenšej čiastočke žĺtka v bielku.

V hrnci si zalejte cukor vodou na vytvorenie sirupu.

Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť.

Sirup z 250g cukru sa varí asi 10 minút (na najmenšom plameni). Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky mal by byť hotový.

Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.

Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení z misky.

Počas šľahania bielkov do nich pomaly pridávajte teplý, čerstvo odstránený sirup z plameňa. Nalievajte ho tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite premiešal s bielkami.

Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť ku pootvorenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém.

DÔLEŽITÉ: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia. To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení z lyžice nespadne na zem.

You Might Also Like