Najlepší domáci utopenci, podľa starého českého receptu. Takto ich pripravujú v tých najlepších krčmičkách

Recept som získala od priateľa, ktorý tieto utopence pripravil v lete, keď sme išli na vodu. Nezostalo vôbec nič. Utopencov je veľa a každému chutia iní, ale pre nás sú títo najlepšie a každý kto ochutnal, bol nadšený! Snáď budú chutiť aj vám

Suroviny

1,2 kg špekáčikov
0,5 kg cibule
feferónka / poháre 3 l /

nálev:
0,4 l octu
0,6 l vody
1 pol. Lyžica soli
3 pol. Lyžice cukru
1 lyžica oleja
3 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
1 lyžička celého čierneho korenia

 

Postup

špekáčiky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule, časť korenia z nálevu, kúsok feferónky a vrstvu špekáčikov.
Opakujeme až do naplnenia pohára.
Nakoniec zalejeme studeným nálevom. Necháme odležať 7 dní v chlade.

My ešte pridávame 5 na plátkov nakrájaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky drvených feferóniek!ň

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like