Najjednoduchšie a najrýchlejšie pizzovníky z lístkového cesta pripravené už za 5 minút

Fantastické, rýchle a pritom tak jednoduché na prípravu. Naplniť môžete ľubovoľnou plnkou, ale aj tak najlepšie sú so šunkou a syrom. Postup prípravy je úplne jednoduchý a zaberie vám možno 5 minút, ak nie menej. 

 

 Na prípravu budeme potrebovať:

1 bal. lístkového cesta,
na tenko nakrájaná šunka,
na tenko nakrájaný tvrdý syr,
pizza korenie alebo oregano,
žĺtko na potretie

POSTUP:

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Ak ste kúpili už rozvaľkané, máte o starosť menej, stačí ho iba rozrolovať a stiahnuť papier.

2.
Poukladáme plátky šunky, plátky syra a stočíme do rolády. Roládu nakrájame na slimáčiky, ktoré poukladáme do formy. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, aby mali krásnu farbu, ešte ich posypeme pizza korením alebo oragenom a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata.

3.
Plnka sa dá zameniť alebo k šunke a syru môžete pridať rôzne iné suroviny, napríklad kukuricu, slaninu, huby, olivy, cibuľu. Prípadne môžete cesto potrieť paradajkovým základom alebo kečupom.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Vk

You Might Also Like