Nádherne vláčny mrkvový koláč s vlašskými orechmi a tvarohovým krémom

Krásny a nenáročný mrkvový koláč, ktorý budete mať za hodinku pripravený na servírovanie :). Môžete ho pripraviť ako veľkonočné pohostenie pre hostí či jednoduchú narodeninovú tortu.

  • Čas prípravy: 1 h
  • Porcie: 23 cm torta

Ingrediencie

mrkvový korpus

  • 3¼ hrnčeka hladkej múky
  • 1½ hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky krupicového cukru
  • 6 vajec
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • štipka mletého klinčeka
  • 2 hrnčeky strúhanej mrkvy (približne 250 g)
  • 240 g ananásových kúskov z plechovky
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov alebo pekanových orechov (cca 125 g)

Krém s vanilkou

  • 700 g krémového syra
  • 220 g masla, izbovej teploty
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky soli
  • 3 hrnčeky práškového cukru

Postup

korpus

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C.
  2. Tri formy s priemerom približne 23 cm vymažte a vyložte papierom na pečenie.
  3. V miske rozšľaháme cukor, olej a vajcia do peny. Prilejte vanilku a potom múku, škoricu, sódu bikarbónu, soľ, kypriaci prášok, muškátový oriešok a klinček.
  4. Premiešajte len tak, aby bolo cesto zmiešané a hladké.
  5. Naposledy vmiešajte nastrúhanú mrkvu, ananásové kúsky a vlašské orechy.
  6. Pripravené cesto rozdeľte medzi tri formy, zarovnajte povrchy a pečte približne 25 až 30 minút alebo kým špajdla zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  7. Nechajte korpusy vychladnúť, potom ich uvoľnite z foriem a nechajte ešte odpočívať na rošte.

Krém

  1. V miske zmiešajte krémový syr s maslom a rozšľahajte dohladka.
  2. Prilejte vanilku, pridajte soľ a opäť zľahka premiešajte.
  3. Postupne za stáleho miešania pridávajte cukor, kým ho všetok nespotrebujete. Môžete ho pridať aj viac, ak si prajete hustejší krém.
  4. Pripraveným krémom natrite jednotlivé vrstvy korpusu, naskladajte na seba a zvyškom krému potrite povrch torty.
  5. Ozdobte ďalšími orechami ak chcete a vložte do chladničky, než budete podávať.

 

You Might Also Like