Maslo nechala zmäknúť na izbovú teplotu a zabalila ho do potravinárskej fólie. To, čo vzniklo, si zamiluje každý, kto raz ochutná!

Či už túžite po nových chutiach na sendvičoch, zelenine, zemiakoch alebo mäse, určite by ste mali siahnuť po ochutenom masle. Práve obyčajné maslo s prídavkom bylín, korenín ba dokonca aj zeleniny, môže byť dokonale uskladnené v mrazničke či chladničke.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Stačí nechať zmäknúť maslo pri izbovej teplote a primiešať prísady podľa chuti. Zmes poskladajte lyžičkou na potravinársku fóliu do tvaru salámy a následne ju vložte stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ak by ste si nevedeli rady pri výbere surovín, tu Vám prinášame 5 tipov na ochutené maslo.

 

S talianskymi bylinkami a cesnakom

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 5-6 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a čerstvo nasekané bylinky zmiešame so zmäknutým maslom. Dochutíme podľa chuti, zmes vložíme do potravinárskej fólie a vytvarujeme na „salámu“. Pred podávaním necháme stuhnúť v chlade.

 

S bazalkou a sušenými paradajkami

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť sušených paradajok v oleji
  • 3-4 lístky čerstvej bazalky
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Roztlačený cesnak a nasekané paradajky a bazalku zmiešame s maslom a dochutíme.

 

S koriandrom na limetkou

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5-6 vetvičiek čerstvého koriandra
  • 1/2 PL limetkovej šťavy
  • 1 PL nastrúhanej limetkovej kôry
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Nasekaný koriander a cesnak pridáme do masla. Zalejeme limetkovou šťavou, pridáme kôru a vytvarujeme „salámu“.

 

S horčicou, zázvorom a medom

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 1.5 PL medu
  • 1/2 PL strúhaného zázvoru

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame na hladkú zmes.

 

Sladké maslo s citrónom


Čo budeme potrebovať:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 1 citrón
  • 1-2 PL medu

Postup:

Citrón vložte na minútu do vriacej vody a rozmixujte ho. Následne pridajte všetky ingrediencie a vložte do uzatvárateľnej nádoby. Skladujte v chladničke. Toto maslo je ideálne na pečenie alebo na sladké pečivo.

 

You Might Also Like