Lahodná torta „Praha“ s jednoduchou prípravou!

Pripravte si podľa nášho receptu famóznu, krémovú tortu s karamelovou náplňou a kávovou polevou. Torta je úžasne vláčna a bohatá chuť karamelu, spoločne s čokoládou je úplne neodolateľná.

Veľké plus tkvie v tom, že príprava torty nie je vôbec zložitá. Na tejto dobrote si pochutí každý!

Ingrediencie

Cesto
– 1 hrnček múky
– 2 vajcia
– 200 g smotany
– ½ plechovky kondenzovaného mlieka
– ½ tabuľky horkej čokolády
– 3 lyžice kakaa
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– ½ hrnčeka cukru

Krém
– 100 g masla
– ½ plechovky kondenzovaného mlieka
– ½ tabuľky horkej čokolády

Poleva
– 3 lyžice instantnej kávy
– 3 lyžice cukru
– ½ hrnčeka horúcej vody

Postup

1)

Vyšľahajte si do hladkej peny vajcia s cukrom. Zmiešajte si všetky ďalšie suroviny na cesto. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Cesto nalejte do formy, vyloženej papierom na pečenie a upečte. Upečený korpus si pozdĺžne rozrežte na 3 pláty.

2)

Nechajte zmäknúť maslo na izbovú teplotu, pridajte mlieko a rozpustenú čokoládu. Všetko zmiešajte pomocou mixéra.

3)

Zmiešajte si tiež všetky suroviny určené na polevu.

4)

Teraz zostavte tortu. Jeden plát korpusu vždy potrite krémom a pridajte ďalší plát. Takto pokračujte so všetkými plátmi a so všetkým krémom. Nakoniec pridajte polevu.

You Might Also Like