Kráľ medzi zákuskami : Francúzsky makový krémeš!

Tento zákusok spája to najlepšie z krémeša, makového koláča a lahodného medového cesta. Je to kráľ medzi zákuskami, určite ho vyskúšajte!

Ingrediencie:

Na medové cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžicu medu
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku jedlej sódy

Na makové cesto:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g haldkej múky
  • 6 vajec
  • 3 lyžice vody
  • 50 ml oleja
  • 1/2 bal. práškového cukru
  • 100 g mletého maku

Na krém:

  • 3 žĺtky
  • 150 g práškového cukru
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 250 g masla
  • broskyňovú marmeládu

Na vrch:

  • Šľahačku alebo čokoládovú polevu

Postup:

Všetky prísady na medový plát zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme na pláty. Upečieme na obrátenom plechu s rozmermi 22 x 38 cm.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 stupňov.

Keď vyberieme cesto z rúry, hneď ho potrieme marmeládou.

Pripravíme si makové cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, vodou a olejom.

Nakoniec do hmoty vmiešame mak s práškovým cukrom. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov, približne 20 minút.

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Žĺtky vyšľaháme s maslom. Uvarený puding zložíme z platne a po chvíľke doň vmiešame žĺtkovú hmotu.

Na jednu časť medového cesta navrstvíme ½ krému, makové cesto, zvyšný krém a nakoniec druhý medový plát.

Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, bielkovým krémom, čokoládou, alebo nechať len tak.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like