Každý pozná špagety carbonara, nie každý ich však vie pripraviť. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, vďaka ktorému pripravíte tie najlepšie špagety!

Čo Vás napadne, keď počujete slovo „Taliansko“? Prvá vec, ktorá napadne nás, sú jednoznačne cestoviny – ochutené, korenené a pokorné jedlo. A čo viac, je to tak rýchly a jednoduchý pokrm, že si našiel zaľúbenie takmer všetkých.

Navrhujeme Vám vyskúšať tento chutný a klasický recept na prípravu talianskych cestovín, ktorý je vhodný najmä vtedy, keď Vás čas tlačí.

špagety Carbonara

Čo budete potrebovať?

  • 350 g šunky alebo slaniny
  • 400 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 žĺtky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 225 ml smotany, alebo kyslej smotany
  • 75 g strúhaného parmezánu
  • soľ podľa chuti

Ako na to?

  1. Najprv si na panvici rozohrejte olivový olej.
  2. Potom si nakrájajte cesnak a šunku, a tie na oleji rýchlo osmažte, cca 3 minúty.
  3. Následne si pripravte omáčku tak, že vyšľaháte smotanu spoločne so žĺtkami. Potom pridáte parmezán, soľ a korenie podľa chuti.
  4. Uvarte si špagety, najlepšie al dente. Potom je sceďte a pridajte k zmesi cesnaku a šunky.
  5. Potom už stačí pridať len omáčku a všetko variť po dobu 7-8 minút, kým omáčka nezhustne.

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like