Jednoduché a rýchle: Fantastické zemiaky v slanine!

Pre mnoho z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso. Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako sa ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy. Príloha je však nemenej dôležitá!

Príloha dotvára výslednú harmóniu chutí a dopĺňa celkový pokrm. Väčšinou sme zvyknutí na ryžu alebo zemiaky na všetky možné štýly úprav. Dnešný recept Vám predstaví jednu možnosť, ako zemiaky oživiť a ponúknuť zase niečo nové!

Ingrediencie:

  • 1 až 2 zemiaky na osobu
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lyžičku talianskeho korenia
  • 1 čajovú lyžičku zemiakového korenia

Postup:

Zemiaky umyjeme, vyčistíme a olúpeme. Nakrájame ich na polovice a potom ešte na štvrtky v závislosti veľkosti zemiakov.

Posypeme ich korením a zmesou na zemiaky.

Plátky slaniny prekrojíme na polovicu a každú zemiak obalíme do jedného kúsku slaniny.

Aby nám slanina, pri pečení nespadla, prepichneme zemiak špáradlom.

Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu cca 35 minút a po upečení môžeme podávať.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like