Jedinečný recept na tvarohový koláč s kyslou smotanou a jablkami poteší každý maškrtný jazýček

Ľahšia a diétnejšia verzia obráteného koláča :). Hlavnou zložkou cesta je tu tvaroh a kyslá smotana s minimálnym podielom múky aj cukru.

Čas prípravy: 1 h

ingrediencie

2 jablká
2 lyžice oleja
1 lyžica cukru
cesto

250 g čerstvého tvarohu
2 vajcia
3 lyžice cukru
štipka soli
500 ml kyslá smotany
3 lyžice hladkej múky

postup

Jablká očistite, zbavte jadierok, ošúpeme a nakrájame na plátky.
Orestujte s maslom a cukrom na panvici (vhodné do rúry) z oboch strán.
Z ingrediencií vypracujte cesto a natrite ho rovno na jablká.
Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte dozlatista.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like