Jamajka rezy: Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý vyzerá úžasne a očaríte ním každú návštevu

Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému. Torta vyzerá skvele, dokonca aj chutí skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia. Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

Budete potrebovať:

cesto:

  • 6 vajíčok
  • štipka soli
  • 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balenie čokoládového pudingu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • želatína:
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 8 lyžíc studenej vody
  • cukor podľa chuti
  • 4 lyžice kyslého lekváru
  • 8 ks banánov
  • 1 citrón
  • 3 balíčky želatíny

Krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 gramov čokoládovej ryže
  • 1 kopcovitá lyžica želatíny
  • 1/3 hrnčeka horúcej vody
  • Ďalej budeme potrebovať:
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 8 lyžíc studenej vody
  • cukor podľa chuti
  • 250 gramov mascarpone
  • 150 gramov smotany na šľahanie
  • 1 lyžica cukru
  • čokoláda na ozdobu

Postup: 

Najskôr si oddelíme bielka a žĺtka. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.

 

Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.

Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia kým sa nám steny oddeliť od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.

Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.

Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.

Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvú plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.

Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny. Dobrú chuť.

You Might Also Like