Fenomenálny slaný koláč s klobásou a syrom – obľúbený recept našej rodiny

Tento koláč je jednoduchý a dokáže plnohodnotne nahradiť kupované slané pizza taštičky, či klobásové taštičky z obchodných reťazcov, ktoré si neraz kupujeme cestou do práce, či deťom cestou do školy. Kupované slané pečivo nielen nahrádza, ale ďaleko predchádza. Slaná domáca lahôdka sa stane miláčikom vašej rodiny.

Hoci je v koláči klobása, ktorá sa mimochodom dá nahradiť párkami, šunkou alebo kuracím mäsom, je zdravý, pretože obsahuje kefír. Toto pečivo si zamilujete a možno ho niekedy pripravíte aj návšteve miesto chlebíčkov. Poďme sa pozrieť, ako tento vynikajúci slaný koláčik pripraviť.

potrebujeme:

  • 250 ml kefíru (môžete použiť obyčajný biely jogurt)
  • 150 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 200 g tvrdého syra
  • 200 g klobásy (alebo párkov, šunky, na čo máte chuť)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • soľ

Postup:

Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, klobásy nakrájame na tenké kolieska. Vajcia, kefír (alebo jogurt), soľ od chuti pomixujeme. Pridáme múku a prášok do pečiva a opäť zamiešame, aby sa nevytvorili hrudky.

Do cesta pridáme klobásu (alebo iný druh mäsa) a premiešame.

Cesto vylejeme na malý plech vymastený a vysypaný múkou a vložíme do rúry. Rúru si ešte predtým predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme asi 35-40 minút.

Koláčik skvele vonia a ešte lepšie chutí. Dobrú chuť! Vyzerať môže aj takto, ak zvolíte kruhovú formu, napríklad silikónovú.

You Might Also Like