Fantastický a neoceniteľný nápad, ako mať vždy po ruke hotový kurací guláš, keď času na varenie obedu, je málo

Kurča bolo vždy skutočne najčastejšie vareným mäsom, existuje nespočet možností na jeho prípravu. Kuracie dobroty možno nájsť takmer vo všetkých kuchyniach sveta, na čo je veľmi jednoduché vysvetlenie. Dá sa rýchlo pripraviť.

Kvôli tejto popularite je niekedy ťažké rozhodnúť, čo uvariť z kurčaťa. Sú lákavé kuracie prsia a nohy ale aj krídla, ale čo keď chcete všetko naraz? Máme perfektné riešenie pre Vás! Kuracie guláš, ktorý bude vždy v pohotovosti.

Zloženie :

kurča 2 kg
korenie 20 ks
soľ 20 g
bobkový list 5 ks

Príprava:

Odstráňte kožu z kuracieho mäsa a nakrájajte ho na veľké kusy, oddeľte mäso od kostí. Vložíme do veľkého hrnca, osolíme, ochutíme podľa chuti. Dáme do chladničky po dobu 40 minút.
Kým je kurča v chladničke, pripravíme si poháre 0,7 dcl a umiestnime do nich na spodnú časť po 4 korenia a 1 bobkový list.
Položte mäso do pohárov a prikryte fóliou namiesto krytu. Umiestni do studenej rúry a varíme pri 150 ° po dobu 4,5 hodiny.
Keď banky s mäsom vychladnú, zavrieme ich sterilizovanými uzávermi.
Dáme guláš na chladné miesto. Ak kurča nie je dostatočne mastné a nespustí dostatok tuku pri varení môžeme doplniť trochou bravčovej masti. Vychutnajte si lahodnú chuť kedykoľvek, je vhodné aj na dovolenku, kde stačí už len prihriať a pripraviť zemiaky alebo ryžu.

 

Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku!

You Might Also Like