Fantastický bylinkový syr máte na stole už o 3 hodiny: Začínala som s polovičnou dávkou, teraz ho robím v tom najväčšom hrnci!

Výborný domáci syr namiesto predražených výrobkov z obchodu.

Potrebujeme:

1l mlieka

1 lyžičku soli

200 – 300 g kyslej smotany

3 vajcia – ideálne domáce

bylinky podľa chuti

Postup:

Mlieko prelejeme do hrnca, pridáme soľ a dáme zahrievať na mierny plameň.

 

Zvlášť si zmiešame smotanu s vajíčkami – obe musia mať izbovú teplotu. Keď mlieko zovrie, pomaly doň vmiešame smotanovo-vaječnú zmes a za stáleho miešania varíme 5 minút.

Srvátka sa postupne začne oddeľovať, to je ten správny čas na to, by sme zmes scedili cez gázu. necháme odkvapkať napríklad zavesené na kuchynskej batérii. Po niekoľkých hodinách bude syr hotový a pripravený na konzumáciu. Do syru môžete pridať zmes byliniek alebo korenín podľa vašej chuti a vytvoriť tak viacero chutí vášho zdravého domáceho syra.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bidista

 

You Might Also Like