Fantastická torta s mliečno kávovou príchuťou Latte macchiato ktorá vás chytí za srdce.

Ak ste sa už neraz stretli s dilemou, akú tortu piecť mame, alebo manželovi k narodeninám a nakoniec ste neupiekli žiadnu, minimálne tento rok máte o problém postarané. Fantastická torta s mliečno kávovou príchuťou Latte macchiato vás chytí za srdce. mňam!

Latte macchiato je vynikajúca v tom, že je vhodná  tak na oslavy, ako na firemné akcie, či svadby. Milujú ju najmä dospelí pre jej elegantnú chuť, ktorá nie je ani výrazne kávová, no zároveň ani výrazne mliečna. V tomto prípade absolútny ideál. A nie je ani náročná na prípravu.

Budeme potrebovať:

Na korpus

6 vajec

3 PL vody

1 balíček vanilkového cukru

180g práškového cukru

4 PL kakaa

150g hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

Na krém

2 balíčky vanilkového pudingu

500ml mlieka

3 ČL instantnej kávy

80g práškového cukru

3 balíčky želatíny

800ml šľahačkovej smotany

4 balíčky vanilkového cukru

trochu kakaa

trochu mandľovej esencie

Na polevu

20g tortovej polevy

1 PL margarínu

Postup prípravy:

Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Do bielkov dáme štipku soli, aby nám vznikla tvrdá pena a bielky riadne vyšľaháme.

Do žĺtkov si pridáme 3 polievkové lyžice vody, cukor a vanilkový cukor a dobre premiešame. Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao a vymiešame ručným šľahačom.

Potom pridáme vyšľahané bielky, ktoré do cesta zamiešame už len ručne.

Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom cca 28cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 40-45 minút. Cesto pre istotu kontrolujeme špáradlom a keď sa nám naň nelepí, vytiahneme ho z rúry von a po vychladení prekrojíme tak, aby nám vznikli 3 rovnako hrubé okrúhle korpusy.

Kým sa cesto upečie, pripravíme si krém. Uvaríme si puding a necháme ho dobre vychladiť. Medzitým si vyšľaháme tuhú šľahačku. Obe veci spolu zmiešame a pridáme cukor. Šľaháme, aby nám vznikol jemný krém.

Medzitým si pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Necháme ju mierne vychladnúť a zmiešame s pudingovo smotanovým krémom. Krém si rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej polovice nakvapkáme pár kvapiek mandľovej esencie. Do druhej polovice pridáme kávu a trochu kakaa, aby bol krém jemne hnedastý. Tento krém ochutnávame, aby nebol príliš výrazne kávový.

Pripravíme si vychladené a prerezané korpusy a začneme ich plniť krémom. Na spodný korpus dáme bledší vanilkový krém, na stredný korpus dáme kávový krém a prikryjeme do vrchnou časťou tortového korpusu.

Na záver si uvaríme tortovú polevu spolu s margarínom a potrieme ňou celý povrch torty. Dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na hodiny, ideálne však na celú noc. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like