Famózne nepečené kávovo-krémové rezy. Ide o jedinečné spojenie chutí, s ktorými si získate úplne každého. Vláčnému cestu a bohatej krémovej náplni totiž nikto neodolá!

Cookie torta je tak jednoduchá a tak chutná, že si ju zamilujete, aj keď sa chystáte sa sladkosťami skoncovať. Ide o úžasnú vláčnú a krémovú tortu s chrumkavým korpusom, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky. Garantujeme Vám, že tejto torte podľahne každý, kto ju raz ochutná!

Čo budete potrebovať?

  • 30 ks maslových sušienok (obdĺžnikový tvar)
  • 120 ml kávy
  • 30 ml koňaku
  • 3 PL instantnej kávy
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 PL citrónovej šťavy
  • 200 g mascarpone
  • 3 žĺtky
  • 2 bielky
  • 1 PL vanilkového aroma
  • štipku soli

Postup

  1. Najprv si v menšej nádobe zohrejte citrónovú šťavu, pridajte 2 lyžice instantnej kávy a dôkladne premiešajte. Potom túto zmes nechajte pár minút vychladnúť.
  2. Vo vedľajších miskách si vyšľahajte 3 žĺtky s cukrom, a bielky do tuhého snehu so štipkou soli.
  3. Následne pridajte do žĺtkov studenú zmes citrónovej šťavy a kávy a vanilkového extraktu. Nakoniec primiešajte aj vyšľahané bielky.
  4. Teraz prichádzajú na rad maslové sušienky, ktoré si rozdrvte na prášok, zmiešajte ich s maslom izbovej teploty a mascarpone. Do tejto zmesi pridajte žĺtkovo-kávovú zmes a znova premiešajte. Mala by vám vzniknúť zmes hustej konzistencie, ktorú nechajte v chladničke cca pol hodiny. Potom ho znovu vyberte a znovu premiešajte, pretože po pol hodine budú sušienky mäkké a dôjde tak k lepšiemu spojeniu chutí.
  5. V pohári si potom zmiešajte horúcu kávu s koňakom. V prípade potreby ju môžete osladiť.
  6. Formu na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a sušienky si rozdeľte na 4 časti po 6 ks.
  7. Najprv vyložte za seba prvých 6 sušienok. Na ne potom aplikujte prvú vrstvu krému a na ne poskladajte ďalších 6 sušienok. Tie potom pokvapkajte kávovo-koňakovou zmesou.
  8. Potom znovu pridajte vrstvu krému a potom znova vrstvu sušienok a proces opakujte, kým nespotrebujete všetky sušienky.
  9. Odporúčame si ponechať dostatok krému na „obalenie“ celého dezertu.
  10. Na ozdobu si pripravte pár rozdrvených sušienok zaliatych kávovo-koňakovou zmesou.
  11. Nezabudnite nechať v chladničke pár hodín vychladiť, najlepšie však celú noc.

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ SOVKUSOM.RU

You Might Also Like