Ešte nikdy som nevidel, takto si robiť popcorn. Je omnoho zdravší a chutnejší než kupovaný

Pekný teplý letný alebo zimný večer a jedna z najobľúbenejších činností, ktoré všetci poznáte je ľahnúť si na pohovku s dobrým filmom, partnerom, tenkou dekou a misou čerstvého popcornu.

Čerstvý popcorn zo sáčku, ktorý zohrejeme v mikrovlnej rúre. Kto by tušil, že klasický popcorn by mohol byť zlý pre naše zdravie? Vlastne áno! Klasický popcorn v sáčku môže byť naložený chemickými a konzervačnými látkami.

Budete však nadšení, keď vám prezradíme nový spôsob prípravy popcornu. Nový a lahodný popcorn, ktorý je rýchly a jednoduchý a samozrejme zdravý! Rozhodnite sa pre organické máslo. Nie je to najzdravší spôsob, ako si urobiť niečo na zahryznutie, ale aspoň je prirodzený. Za rovnakú cenu si môžete kúpiť veľký balík popcornu, ktorý vám vydrží niekoľko mesiacov. Ak vám niektoré neprasknú, treba ich naložiť nabudúce do misky a prasknú určite! Kúpte si preto naozaj obyčajnú tvrdú kukuricu a pokračujeme ďalej!

Vychutnajte si popcorn v zdravom a lacnejšom spôsobe, všetky ingrediencie sú ľahko dostupné: pohár prírodného popcornu, maslo , bezpečná miska, tanier a mikrovlná rúra.

Nasypte si všetky kukurice do misky. Pomer by mal byť asi 1/4 k pomeru misky.

Zoberiete si maslo na tanier a použite si koľko len potrebujete a máte radi.

Na misku položíte tanier s maslom.

Nastavíte si mikrovlnnú rúru na 2:45 až 3 minúty ( v závislosti od výkonu vašej rúry )

Tanier umožňuje voľné prúdenie vzduchu a tepla v miske. Zabráni úniku kukurice.

Keď sú všetky kukurice popraskané opatrne vyberiete misku. Dávajte pozor, bude horúca. Použite rukavicu na pečenie. Maslom pokvapkáte čerstvý popcorn.

Ste pripravený na filmový večer! 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 via:littlethings.com

 

You Might Also Like