Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!

Kondenzované mlieko je často využívané v mnohých receptoch na sladké pokrmy, ako sú koláče buchty a torty. Je však pomerne ťažké kúpiť nejaké, ktoré neobsahuje chemické látky.

Dnes si podľa nášho receptu môžete pripraviť svoje vlastné domáce kondenzované mlieko, a tak ho budete mať vždy po ruke, ak budete chcieť niečo upiecť. Ako bonus môžete mať istotu, že poznáte všetky zložky a nemusíte sa báť nežiaducich prísad.

Zloženie:

  • 200 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 20 g masla

Príprava:

  1. Zmiešajte všetky zložky v hrnci (najlepšie s vysokými okrajmi, pretože sa vytvorí silne penivá hmota).
  2. Na miernom ohni priveďte do varu
  3. Pri zvýšení teploty sa zmes začína variť a varte ju presne 10 min. Bude do značnej miery napenená.
  4. Po 10 minútach je hmota veľmi riedka. Nebojte sa, takto by to malo byť.
  5. Postupne zhustne za studena.
  6. Nalejte zmes do fľaše a vložte do chladničky. O niekoľko hodín neskôr hmota stále hustne.
  7. A hotovo! Stačí 15 minút a máte výborné domáce kondenzované mlieko!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: vk.com

You Might Also Like