Domáce chrumkavé hranolky do rúry s tou najlepšou chuťou!

Hranolky sú veľmi obľúbenou prílohou, i samotným jedlom, ktoré pri voľnom večeri jednoducho zobkáte z taniera. Hranolky samozrejme nikoho neohromia, ale ani neurazia. Rád ich má takmer každý.

Prinášame Vám preto recept, vďaka ktorému si rýchlo pripravíte ľahké hranolky v rúre. Žiadny zanesený friťák a nezdravé litre oleja nie sú potrebné.

 ingrediencie

– 2 kg zemiakov
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžičky sladkej papriky
– 1 a ½ lyžičky soli

Postup

1)

Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky, alebo kocky.

2)

V miske premiešame hranolky so všetkými surovinami. Preložíme do zapekacej misy, alebo inej nádoby a priklopíme.

3)

Rúru si predhrejeme na 230-250 stupňov. Až potom do rúry vložte hranolky, ktoré pečte 40 minút do zlatista.

You Might Also Like