Do formy na bábovku som dala mäsovo-zeleninovú zmes a do stredu vajíčko. Za pár minút som mala na stole perfektnú mäsovú dobrotu!

Al aj Vás pri slove torta ihneď napadne sladká pochúťka, ukážeme Vám, že aj na slano môže byť famózna. Táto mäsová dobrota je skvelým nápadom na obed a každý milovník dobrého jedla sa iste bude pýtať po druhej porciu. Zabudnite na karbonátky, ktoré musíte zdĺhavo smažiť a zvlášť pripravovať. Mäsová torta je vynikajúcim jedlom, ktorú si pripravíte jednoducho a rýchlo.

Recept zvládnu aj začiatočníčky, ale výsledok chutí famózne ako od šéfkuchára. Vaša rodina či hostia Vás budú nosiť na rukách akonáhle ochutnajú túto skvelú mäsovú tortu. Šťavnatá porcia s vyváženou kombináciou chutí pohladí každý maškrtný jazýček. Podľa nasledujúceho receptu si ju môžete pripraviť aj Vy.

Čo budete potrebovať?

  • 1 väčší ks kuracích pŕs
  • 200 g kuracích pečienok
  • 6 vajec
  • 1 cibulu
  • 1 mrkva
  • 2 krajce chleba (nemusí byť čerstvý)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipku kôpru (najlepšie čerstvého)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Ako prvú si očistíme cibuľu a mrkvu, a následne cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky a mrkvu môžeme nastrúhať (nemusí byť úplne na jemno). Potom si umyjeme kuracie mäso a pečeň a tiež nakrájame na drobné kúsky. Nakrájanú zeleninu aj mäso si vysypeme do misy.

Potom si vezmeme chlieb a nakrájame ho na malé kocky a pridáme do misy. Ku zmesi zeleniny a mäsa pridáme najemno nakrájaný kôpor a petržlenovú vňať, a tiež osolíme a okoreníme podľa chuti. Tri strúčiky cesnaku prelisujeme a dáme tiež k ostatným ingredienciám. Pridáme ešte jedno vajce a všetko čo najlepšie premiešame, ideálne rukami. Mali by sme vymiesiť hmotu, ktorá je mierne „lepivá“ a nedrobí sa. V prípade, že by to tak nebolo, môžeme pridať trošku vody.

Zvyšných päť vajec dáme variť natvrdo a po uvarení ich chladné olúpeme. Pripravíme si formu na zapekanie (ako na bábovku) a vymažeme ju olejom. Potom do nej natlačíme trochu zmesi na dno a na ňu naukladáme dokola uvarené vajcia. Následne ich zakryjeme zvyšnou zmesou, ktorú zarovnáme a na záver potrieme olejom.

Masovú plnku s vajcami vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme mierne vychladnúť a vyklopenú slanú tortu nakrájame na kúsky a podávame.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like