Ďalší výborný recept pre milovníkov kuracieho mäsa. Famózna kuracia roláda s cesnakom, ktorá Vám bude chutiť aj za studena!

Výborná kuracia roláda, ktorá je na plátky priamo dokonalá! Je to vskutku jednoduchý pokrm, ktorý budete mať do hodiny pripravený. Chutné a mäkučké mäsko vás jednoducho očarí a s tým aj celú Vašu rodinu. To Vám zaručujeme!

Čo budete potrebovať?

  • 700-800 g kuracích pŕs
  • 150-200 g šampiňónov
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 3 bielky
  • 20 g želatíny
  • soľ a korenie podľa chuti
  • červenú papriku
  • koriander
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup

Kuracie prsia si najprv umyte a potom ich ľahko prebehnite cez mlynček na mäso.

V miske ho následne zmiešajte so šampiónmi nakrájanými nadrobno. Všetko dôkladne premiešajte a podľa chuti dochuťte. My odporúčame soľ, korenie, koriander a trošku červenej papriky.

Potom si pridajte 4 strúčiky lisovaného cesnaku, bielky a želatínový prášok. Na záver by ste mali pridať smotanu a všetko opäť dôkladne premiešať.

Teraz príde na rad vytvorenie rolád. Rozložte si tri papiere na pečenie a do nich vyklopte pripravenú kuraciu zmes, zrolujte a kvalitne previažte povrázkom, ako je zobrazené nižšie na obrázku.

Rolky dajte do veľkého hrnca, zalejte ich vriacou vodou a varte cca hodinu.

Potom rolky vyberieme, nechajte vychladnúť a odložte do chladničky na cca 5-7 hodín.

Podávajte studené, tie sú najlepšie!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like