Cordon bleu inak: Mäso nakrájala na plátky, obalila zľahka v múke a dala na panvicu. Za pár minút mala na stole vynikajúci hlavný chod!

Máte radi cordon bleu? Potom Vám tento recept určite zachutí. Výhodou je, že sa pripravuje v jednej miske a máte ho hotový pomerne rýchlo. Ak nemáte ešte premyslené, čo variť na obed cez víkend, toto bude jasná voľba.

Čo budete potrebovať?

  • 400 gramov kuracích pŕs
  • 100 gramov hladkej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 1 stredná cibuľu
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • 3 dcl vývaru alebo vody
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 80 gramov šunky
  • 70 gramov syra
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na klasické rezne. Okoreníme a osolíme a nakoniec obalíme v múke. Prebytočnú múku otraste tak, aby to nebola nejaká hrubá vrstva.

Na panvici si rozohrejeme olej a rezne osmažíme z každej strany zľahka, len aby sa uzavreli póry. V rovnakej panvici si speníme cibuľku a pridáme vývar alebo vodu spolu s horčicou. Na konci pridáme smotanu na šľahanie a do tejto zmesi vrátime mäso. Pokiaľ máte panvicu, ktorá môže ísť zároveň do rúry, máte vyhrané. Ak nie, stačí keď zmes prelejete do sklenenej misy a tam mäso naskladáte. Na vrch každého mäsa dáme šunku a syr a dusíme v rúre asi 10 minút. Omáčka nám trochu zhustne a syr roztopí. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: prosvet.cz

You Might Also Like