Bohaté medové rezy s dvoma krémami a bielkovou polevou

Ak máte radi medovník, tento recept si zamilujete! 🙂Rezy sú nádherne vláčne s plnou chuťou medu, kakaového a vanilkového krému. Recept je trochu zdĺhavejší, ale bude to stáť rozhodne za to🙂

  • Čas prípravy: 1 h 20 minút + čas na chladenie
  • Porcie: cca 24 kusov

ingrediencie

korpus

  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice medu
  • 50 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • trošku citrónovej šťavy
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 2 lyžice mlieka

Krém

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice holandského kakaa

Bielková poleva

  • 1 bielok
  • šťava z polky citrónu
  • 200 g práškového cukru

Postup

  1. V mlieku uvarte puding a nechajte ho vychladnúť. Potom primiešajte maslo s cukrom a vyšľahajte dohladka.
  2. Potom v miske nad parou vyšľahajte maslo s vajcami, sódou a 5 lyžíc mlieka. Pridajte med, cukor, dobre premiešajte a odstavte. Posledné prisypte múku a dobre vmiešajte.
  3. Cesto rozdeľte na polovice. Do jednej pridajte ešte dve lyžice mlieka s dvoma lyžicami kakaa.
  4. Z cesta vytvorte 4 menšie pláty a pečte v rúre predohriatej na 160 ° C. Každý plát pečte približne 10 minút.
  5. Z krému tretinu odoberte a do tej vmiešajte 2 lyžice kakaa.
  6. Na bielkovú polevu vyšľahajte bielok s cukrom a citrónovou šťavou.
  7. Vrstvenie múčnika: Na tmavé cesto namažte svetlý krém. Prikryte svetlým cestom a namažte tmavým krémom. Položte opäť svetlý plát, namažte svetlý krém a nakoniec položte tmavý korpus.
  8. Nakoniec všetko polejte bielkovou polevou. Múčnik môžete ozdobit podľa chuti, napr. strúhanou čokoládou.
  9. Vložte dezert do chladničky aspoň na 6 hodín k zatuhnutiu a potom už prajeme len dobrp chuť!

You Might Also Like