Babičkina domáca broskyňová marmeláda! Už nemusíte kupovať z obchodu!

Dobrá marmeláda dokáže doladiť k dokonalosti každú buchtu, koláč, alebo dezert. Prepožičiava mu tak svieži ovocný nádych a lahodne sladkú chuť. Ak aj vy patríte medzi milovníkov marmelády, skúste tento recept!

Príprava domácich marmelád už dávno nemusí byť len záležitosťou našich babičiek vďaka tomuto jednoduchému receptu. Už nebudete musieť do obchodu pre kupovanú marmeládu. Urobte si svoju domácu!

Potrebujeme:

  • broskyne
  • 25 g cukru na 1 kg

Príprava:

Ak viete, koľko presne máte broskýň, odvážte si cukor podľa pomeru výšky.

Umyte broskyne, očistite ich a vložte do veľkého hrnca, aby sa zmestili.

Môžete broskyne použiť aj v malých nakrájaných kusoch, takže to bude pre vás ľahšie.

Pridajte cukor a nechajte takto stáť cez noc.

Ráno vezmite šťavu z vrchu a použite ju ako sirup, a pod zvyškom zmesi zapáľte stredný plameň na sporáku.

Varte za stáleho miešania po dobu 2-3 hodín.

Po dokončení dôkladne očistite poháre a naplňte ich marmeládou a nakoniec umiestnite na chladné miesto.

zdroj: tudasfaja.com

You Might Also Like