6 jednoduchých vychytávok, ktoré vám navždy ulahčia život v kuchyni

Máte to radi v pokrme, no neradi ich čistíte? Tento problém pozná mnoho ľudí, ale my vieme ako to vyriešiť. V tomto článku sa s vami podelíme o malé triky, prostredníctvom ktorých vám proces varenia či jedenia prinesie len potešenie.

  1. Mrkva

Umytú mrkvu si položte na dosku. Vezmite škrabku z nerezovej ocele a trite ju po povrchu mrkvy.

  1. Vajcia

Po uvarení vajec ich vložte do nádoby so studenou vodou. Prikryte nádobu vekom a dôkladne ňou pretrepte. Po vybraní odstránite vaječnú škrupinku bez problémov.

  1. Pomaranč

Umyte si pomaranč a položte ho na dosku. Vezmite si nôž a urobte s ním pozdĺžny rez kôrou. S použitím lyžice vojdite do miesta nadrezu a vložte ju pod polovicu pomarančovej kôry. Otáčajte lyžicou a šupa pôjde ľahšie dole. To isté urobte aj s druhou polovicou a v rukách vám nakoniec ostane celý olúpaný pomaranč.

  1. Zemiaky
 Po uvarení vložte zemiaky do nádoby so studenou vodou. Keď trochu vychladnú, ľahko z nich oddelíte šupu pomocou vašich prstov.
  1. Cesnak

Vezmite si hlávku cesnaku a lyžicu. Niekoľkokrát ňou pobúchajte po zadnej časti hlávky a rozdelí sa do strúčikov. Tie vložte do misky, prikryte pokrievkou a poriadne pretrepte. Cesnaková šupka sa sama oddelí od strúčikov.

  1. Pistácie

Ak vám vošiel do cesty oriešok, ktorý je nemožné vylúskať, nemusíte si poškodiť nechty ani zuby. Zoberte si polovicu pistáciovej škrupiny, z ktorej ste už dostali oriešok von a s jej pomocou otvárajte ďalšie uzatvorené škrupiny.

zdroj: sovkusom.ru 

You Might Also Like