3 najlepšie recepty na na lahodné dezerty s tou najjednoduchšou prípravou!

Ak ste zapálení do pečenia a radi sa vyšvihnete pred rodinou svojím cukrárskym umením, dnešný článok je určený práve pre Vás. Prinášame Vám rovno tri recepty na famózne múčniky a torty, ktorými môžete vyšperkovať každú oslavu, alebo rodinné stretnutia.

Výsledok Vášho pečenia bude nielen vzhľadovo úžasný, ale tiež chuťovo sa zapíše ako nezabudnuteľný. Pustite sa s nami do jednoduchých príprav týchto troch tort. Stačí si len vybrať, ktorým začnete.

Napoleon torta

CESTO

  • 650 g hladkej múky
  • 400 g masla
  • 2 vajcia
  • 150 ml vody
  • 30 ml koňaku
  • 10 ml octu
  • štipka soli

KRÉM

  • 180 g cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • 800 ml mlieka
  • 250 g masla

NA POTRETIE

  • 1 vajce
  • 1 lyžičku kyslej smotany
  • (Môžete tiež zasypať sezamovými semienkami)

POSTUP

  1. Pripravte si dosku a vsypte na nu múku. Pridajte soľ a nožom pridávajte kúsky tuhého masla. Vo vode s octom a koňakom rozšľahajte vajcia. Túto zmes potom nalejte do klasickej jamky, ktorá sa v múke robieva. Poriadne spracujte. Najlepšie ručne. Cesto nechajte chvíľu odpočívať v chlade.
  2. Po vychladnutí ho rozdeľte na 12 dielov a každý z nich rozvaľkajte do veľkosti a tvaru A4 papiera. Použijete papier nielen ako šablónu, ale pláty na ňom rovno upečiete. Presahujúce okraje odrežte. Každý plát zvlášť upečte. Každý plát cesta husto poprepichujte vidličkou. Zabránite tak vzniku bublín. Upečte na kancelárskom papieri do ružova vo vyhriatej rúre (pri 180 ° C asi 8 minút).
  3. Upečené pláty poprekladané papierom naskladajte na seba a nechajte vychladnúť. Sú veľmi krehké, ale pri polámaní nezúfajte. Krém všetko spraví.
  4. Je čas na krém. Vyšľahajte maslo. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a múkou, prilejte mlieko a uvarte do hustého krému. Nechajte pod fóliou vychladnúť a potom pridajte postupne do vyšľahaného masla.
  5. Hladký krém opatrne rozotrite postupne na všetky upečené pláty a naskladejte ich na seba. Samozrejme už bez papiera. Trochou krému potrite aj povrch a boky múčnika. Môžete zasypať opraženými mandľami.

Čokoládová torta

CESTO

  • 1 hrnček múky
  • 2 vajcia
  • 200 g Smotany
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka
  • ½ tabuľky horkej čokolády
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ hrnčeka cukru

KRÉM

  • 100 g masla
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka
  • ½ tabuľky horkej čokolády

POLEVA

  • 3 lyžice instantnej kávy
  • 3 lyžice cukru
  • ½ hrnčeka horúcej vody
  • 1 lyžica ľubovoľného alkoholu

POSTUP

  1. Vyšľahajte si do hladkej peny vajcia s cukrom. Zmiešajte si všetky ďalšie suroviny na cesto. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Cesto nalejte do formy, vyloženej papierom na pečenie a upečte. Upečený korpus si pozdĺžne rozrežte na 3 pláty.
  2. Nechajte zmäknúť maslo na izbovú teplotu, pridajte mlieko a rozpustenú čokoládu. Všetko zmiešajte pomocou mixéra. Zmiešajte si tiež všetky suroviny určené na polevu. Teraz zostavte tortu. Jeden plát korpusu vždy potrite krémom a pridajte ďalšie plát. Takto pokračujte so všetkými pláty a so všetkým krémom. Nakoniec pridajte polevu.

Medová torta s kyslou smotanou

INGREIDENCE

  • 150 g cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • lyžice medu
  • lyžice mlieka
  • lyžice kakaa

KRÉM

  • 3 dl mlieko
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 180 g masla
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • téglik kyslej smotany

POSTUP

  1. Uvarte zmes na cesto a nechajte ju vychladnúť. To znamená, uvariť všetky ingrediencie na cesto, okrem múky. Uvarenú zmes na cesto nechajte mierne vychladiť a zmiešajte so 450 g hladkej múky. Spracujte cesto a rozdeľte na 5 dielov. Každý diel vyvaľkajte na papieri na pečenie podľa veľkosti dna kruhovej tortovej formy.
  2. Odkrájajte cesto presahujúce okrajmi. Tieto odkrojky potom poslúžia ako odrobinky. Pečte pri 150 ° C po dobu asi 7-10 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry vykrojte podľa dna formy guľatou placku a odkrojte presahujúce okraje. Potom plát zbavte papiera a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí stvrdne. Keď sa upečie ďalší, vrstvíme ich na seba (aj s tým papierom).
  3. Premazávame buď hneď, alebo ich napečte do zásoby na ďalší deň, zmäknú spoľahlivo skoro (asi za 3 hodiny už môžeme podávať). Premazávame vo forme, forma pomôže udržať tvar. Potom tortu poskladáte. Cesto, krém, cesto, krém. Zvyšným krémom potrieme potom celý povrch a ozdobíme nastrúhanými zvyškami upečeného cesta.
  4. Teraz pripravíme krém. Uvarte mlieko s polohrubou múkou na kašu, pridajte maslo a práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom. Poriadne premiešajte a potom pridajte kyslú smotanu.

Zdieľajte tieto super  recepty na 3 najobľúbenejšie torty  aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú! Do komentárov nám napíšte, ktorá torta je podľa Vás najlepšia.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like